Pštrosí toust

Recepty

Opravdu velký toust s křupavou slaninou, který nasytí 4 jedlíky. Prolnutí chutí pštrosího vejce, cheddaru, slaniny a doma upečeného italského chleba Focaccia je opravdu ohňostrojem chutí.

PORCE: 4
PŘÍPRAVA: 20 min
VAŘENÍ: 20 min

 

INGREDIENCE

  • 500g hladké mouky
  • 4dcl vody
  • ½ droždí
  • 1 lžíce mořské soli
  • 5cl oleje extra virgin
  • 8 dlouhých plátků slaniny
  • 1 vejce Nandu Pampového
  • 200g cheddar

 

POSTUP

Připravíme si dvě domácí chlebové placky dle receptu Emanuela Ridi – Focaccia v předehřáté troubě 10 – 12 minut na 220 – 250°C.

Tupou hranou většího nože si vejce nakřápneme, poté celý obsah vejce cca 600g rozklepneme do mísy.  Vzhledem k tomu, že pštrosí vejce je cca 13 krát větší než slepičí vejce, potřebuje trochu více času k dosažení té pravé konzistence volského oka – opékejte tak dlouho, až bílek ztuhne a žloutek bude na hniličku – cca 15 minut.
Mezi tím si dozlatova opečeme 8 kousku slaniny a na obě horké chlebové placky stejnoměrně rozsýpáme cheddar.

V tuto chvíli budeme vytvářet samotný toust. kdy na spodní placku s roztopeným chedarem navrstvíme 8 plátků slaniny, tak aby se vytvořily mřížku a plátky slaniny přesahovali přes okraje placky. Další vrstvou je samotné vejce a poslední vrstvou je opět chlebová placka s roztopeným cheddarem.
Vše mírně přimáčkneme k sobě a je hotovo. Teď už jen naporcovat na 4 ks a vychutnat si dokonalé prolnutí chutí.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)