Pštrosí toust
Recepty
Opravdu velký toust s křupavou slaninou, který nasytí 4 jedlíky. Prolnutí chutí pštrosího vejce, cheddaru, slaniny a doma upečeného italského chleba Focaccia je opravdu ohňostrojem chutí.
PORCE: 4
PŘÍPRAVA: 20 min
VAŘENÍ: 20 min
INGREDIENCE
- 500g hladké mouky
- 4dcl vody
- ½ droždí
- 1 lžíce mořské soli
- 5cl oleje extra virgin
- 8 dlouhých plátků slaniny
- 1 vejce Nandu Pampového
- 200g cheddar
POSTUP
Připravíme si dvě domácí chlebové placky dle receptu Emanuela Ridi – Focaccia v předehřáté troubě 10 – 12 minut na 220 – 250°C.
Tupou hranou většího nože si vejce nakřápneme, poté celý obsah vejce cca 600g rozklepneme do mísy. Vzhledem k tomu, že pštrosí vejce je cca 13 krát větší než slepičí vejce, potřebuje trochu více času k dosažení té pravé konzistence volského oka – opékejte tak dlouho, až bílek ztuhne a žloutek bude na hniličku – cca 15 minut.
Mezi tím si dozlatova opečeme 8 kousku slaniny a na obě horké chlebové placky stejnoměrně rozsýpáme cheddar.
V tuto chvíli budeme vytvářet samotný toust. kdy na spodní placku s roztopeným chedarem navrstvíme 8 plátků slaniny, tak aby se vytvořily mřížku a plátky slaniny přesahovali přes okraje placky. Další vrstvou je samotné vejce a poslední vrstvou je opět chlebová placka s roztopeným cheddarem.
Vše mírně přimáčkneme k sobě a je hotovo. Teď už jen naporcovat na 4 ks a vychutnat si dokonalé prolnutí chutí.
Teď už jen přeji dobrou chuť