Pštrosí steak se sušenými rajčaty

Recepty

Můj nejoblíbenější recept, ke kterému se hodí jakákoliv příloha. Ideální je steak připravit na stupeň medium rare.

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 5 min
GRILOVÁNÍ: 12 min

 

INGREDIENCE

  • 250g pštrosího vyzrálého steakového masa
  • 1 polévková olivový olej
  • hrubozrná mořská sůl
  • celý pepř
  • 2 kousky sušeného rajčete
  • 2 stonky rozmarýnu, nebo tymiánu.

 

POSTUP

Pštrosí steak rozřízněte, tak aby v něm vznikla kapsa. Do kapsy vložte sušené rajčata a stonek tymiánu, nebo rozmarýnu. Maso s naplněnou kapsou nechte přes noc naložené v olivovém oleji. V den přípravy maso z chladničky vytáhneme hodinu před grilováním, aby nedostalo teplotní šok. Rozdrtíme si kuličky pepře a maso v pepři doslova obalíme. Rozpálíme teflonovou pánev a přidáme zbytek olivového oleje, ve kterém bylo maso naloženo. Olej se ihned nahřeje a můžeme na pánev vložit steak. Maso musíme zprudka ogrilovat z každé strany cca 1 minutu, tak aby se maso stáhlo a nepouštělo, tu božskou šťávu, která nemůže pravému steaku chybět. Steak posypeme mořskou solí, snížíme teplotu a každou stranu opečeme ještě cca 2 minuty. V žádném případě steak nenapichujte či nepropichujte vidličkou!

Důležitou fází přípravy je takzvaně nech maso po grilování odpočinout, aby se šťáva rozlila zpět do celého steak. Cca 4 minuty v alobalu.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)