Pštrosí steak na rozmarýnu

Recepty

Šťavnatá a přitom netučná flákota masa? To je přesně pštrosí steak na jehož přípravu je potřeba max 12 minut. Což je ideální přísun proteinu, když v době oběda honíte každou minutu. Jako příloha se hodí úplně vše, ale já preferuji grilovanou zeleninu.

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 5 min
GRILOVÁNÍ: 12 min

 

INGREDIENCE

  • 250g pštrosího vyzrálého steakového masa
  • 1 polévková olivový olej
  • řepkový olej
  • hrubozrná mořská sůl
  • pepř
  • rozmarýn

 

POSTUP

Ideální je maso nechat přes noc naložené ve směsi olivového oleje, pepře a soli v chladničce. V den přípravy maso z chladničky vytáhneme hodinu před grilováním, aby nedostalo teplotní šok. Rozpálíme teflonovou pánev (rozpálenou pánev poznáte tak, že se z ní začíná mírně kouřit),  přidáme řepkový olej (ideální varianta je pštrosí sádlo, které se nepřipaluje). Olej se ihned nahřeje a můžeme na pánev vložit steak. Maso grilujeme ideálně ze všech 4 stran, cca 2 minuty 1 strana, pokud chcete mít propečené maso na medium. K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte či nepropichujte vidličkou, přišli byste o onu důležitou šťávu.

Důležitou fází přípravy je takzvaně nechat maso po grilování odpočinout, aby se šťáva rozlila zpět do celého steak. Cca 4 minuty v alobalu.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)