Pštrosí steak na oreganu s batátovým pyré a chilli

Recepty

Steakové maso připraveno na pštrosím sádle s batátovým pyré a rajčatovým salátem

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 5 min
DOBA SMAŽENÍ: 8 min
DOBA PEČENÍ V TROUBĚ: 8 minut

INGREDIENCE

  • 200g pštrosího steakového masa
  • mletá mořská sůl
  • špetku čerstvě nadrceného pepře
  • čerstvé oregano
  • 1 větší rajče
  • 1 cibule
  • pštrosí sádlo
  • 200g batátu v uvařeném stavu
  • chilli

POSTUP PŘÍPRAVY MASA

Maso vytáhneme z ledničky cca 10 minut před grilování, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé lístky oregána. Nyní přichází chvíle samotného grilování masa. Na opravdu ROZPÁLENOU pánev přidáme pštrosí sádlo, které se ihned rozpustí. Na pánev vložíme steak, který ze všech 4 stran osmahneme po dobu cca 2 minut (2×4), tak aby se nám maso krásně zatáhlo. Mezitím si rozehřejme troubu na 180°C.
Maso zabalíme do alobalu a necháme dopéct v troubě na 180°C po dobu 8 minut, tím docílíme propečení masa uvnitř přičemž nedojde k jeho vysušení.
Po 8 minutách vytáhneme maso z alobalu, kde zbude šťáva z masa, tou přelijeme už naservírovaný steak na talíři-
Jako přílohu jsme zvolili batátové pyré s rajčatovým salátem.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)