Pštrosí steak na česneku a cibulce s bramborem ve slupce

Recepty

Steakové maso připraveno na medium s vařeným bramborem ve slupce a rukolovým salátem

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 5 min
DOBA SMAŽENÍ: 8 min
DOBA PEČENÍ V TROUBĚ: 8 minut

INGREDIENCE

  • 200g pštrosího steakového masa
  • mletá mořská sůl
  • špetku čerstvě nadrceného pepře
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1/2 polevkové lžíce sojové omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY MASA

Maso vytáhneme z ledničky cca 10 minut před grilování, mezitím si osmahneme nadrobno nasekanou cibulku. Nyní přichází chvíle samotného grilování masa. Flákotu masa si opepříme, osolíme a vložíme na opravdu rozpálenou pánev, kde jej ze všech 4 stran osmahneme po dobu cca 2 minut (2×4), tak aby se nám maso krásně zatáhlo. Mezitím přidáme česnek a sojovou omáčku.
Maso zabalíme do alobalu a necháme dopéct v troubě na 190°C po dobu 8 minut, tím docílíme propečení masa uvnitř přičemž nedojde k jeho vysušení.
Po 8 minutách vytáhneme maso z alobalu, kde zbude šťáva z masa. Tu přidáme na pánvičku, kde už máme restovanou cibulku a česnek, krátce promícháme a můžeme servírovat na talíř.
Jako přílohu jsme zvolili vařený brambor ve slupce s rukolovým salátem.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)