Pštrosí omeleta plněná avokádem

Recepty

Zdravé a chutné jídlo, které můžeme podávat jako hlavní chod k večeři, nebo při posezení u vína. Kombinace na másle dozlatova o restované cibulky s avokádem, pštrosího vejce a salátu s medovou-citronovou zálivkou odolá jen málokdo.

PORCE: 3
PŘÍPRAVA: 20 min
VAŘENÍ: 15 min

 

INGREDIENCE

Omeleta:

  • 1 vejce Nandu pampového
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 červené cibule
  • 15g másla
  • pepř
  • himalájská sůl

Salát:

  • salát insalatina
  • lžíce tekutého medu
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • himalájská sůl

 

POSTUP

V misce rozmíchejte žloutek s bílkem, přidejte sůl a pepř dle chuti. Na větší pánvičce rozehřejte máslo, poté přilijte rozmíchaný obsah vajíčka a na mírném plameni nechte zhruba 10 – 15 minut. Občas s pánvičkou zatřeste aby se omeleta ze zpod nepřipalovala. Během přípravy omelety nakrájejte nadrobno 1/2 cibule a avokádo na kostičky. Dohromady dozlatova orestujeme na kostičce másla.

Nyní přichází čas na insalatina salát, ochucený sladko-kyselou zálivkou, kterou si připravíme smíchaním 3 ingrediencí:

  1. citronová štáva
  2. tekutý med
  3. olivový olej (dochutíme špetkou soli)

Teď už jen přeji dobrou chuť :)