Pštrosí burger s tymiánem a mořskou solí

Recepty

Domácí burger na grilu z čerstvého mletého pštrosího masa,  na ledovém salátku a polníčku. Pokud chcete být hvězdou večera na grilovací párty, tak tato jednoduchá a neskutečně dobrá volba vám zaručí úspěch.

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 25 min
GRILOVÁNÍ: 5 min

 

INGREDIENCE

  • 150g pštrosího masa
  • 5 lístku tymiánu (bez stonku)
  • cca 10 zrníček hrubé mořské soli
  • špetku čerstvě nadrceného pepře
  • cca 10 kapek worcestrové omáčka
  • 1x plátek čedaru
  • 2 kolečka rajčete
  • 2 kolečka cibule
  • hrst polníčku
  • list ledového salátu
  • majonéza (na namazání housky)
  • olivový olej

 

POSTUP

Připravíme si masovou směs, kdy nejprve rozemeleme maso. K němu přidáme tymián, sůl, pepř a worcestrovou omáčku, vše důkladně promícháme dohromady a vytvarujeme si placku o tloušťce cca 2cm. Uprostřed placky vytvoříme menší důlek (kvůli dobrému propečení a tvaru burgeru)  a necháme v chladničce odpočinout cca 20 minut. Mezitím si přichystáme ingredience na naplnění burgeru. Rozpálíme si pánvičku, přidáme olivový olej a připravenou placku. Zároveň si na stejné pánvičce opečeme obě části housky. Burger pečeme z každé strany cca 4 minuty na středním plameni.

Teď si navrstvíme burger v pořadí:

  1. houska
  2. majonéza
  3. ledový salát
  4. polníček
  5. maso
  6. čedar
  7. rajče
  8. cibule
  9. houska
  10. propíchneme špejlí

Teď už jen přeji dobrou chuť :)