Mleté maso s kořenovou zeleninou a sušenými rajčaty

Recepty

Kvalitní mleté maso s restovanou mrkví, celerem, petrželkou a sušenými rajčaty s čerstvou bazalkou. Podávané s rýží.

PORCE: 1
PŘÍPRAVA: 5 min
DOBA SMAŽENÍ: 20 min

INGREDIENCE

  • 200g pštrosího mletého masa
  • mletá mořská sůl
  • špetku čerstvě nadrceného pepře
  • chilli
  • 1 sušené rajče
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • 1 stvol řapíkatého celeru
  • lístky bazalky
  • olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY MASA

Maso vytáhneme z ledničky cca 10 minut před smažením, mezitím si na wok paničce osmahneme na větší kousky nakrájenou veškerou zeleninu (sušené rajče, střední mrkev, střední petržel, stvol řapíkatého celeru). Nyní přichází chvíle samotného smažení masa. Mleté maso si ochutíme solí, pepřem a vložíme k již osmahnuté zelenině. Smažíme tak dlouho až se maso od sebe úplně rozdělí. Mezitím přidáme nasekanou bazalku, kterou chvíli restujeme aby nám směs dochutila.
Jako přílohu jsme zvolili vařenou rýži

Nakonec rýži přidáme do wok pánve k hotové masové směsi, vše spolu promícháme a krátce restujeme,tak aby se nám všechny chutě navzájem propojily.

Teď už jen přeji dobrou chuť :)